Kerge tomati-juustupirukas


Eilsest peost väsinuna (loe: täissöönuna), ei tahtnud end keerulise söögi tegemisega vaevata. Vaatasin netis ringi ning võttes aluseks Nami-Nami tomati-juustupiruka retsepti, leiutasin kapis olevatest ainetest sarnase piruka. Kuna sööjaid oli rohkem kui ainult oma pere, pidin algretsptis oleva taigna koguse kahekordistama.

Piruka põhi:
250 g toasooja võid
4 dl nisujahu
1,5 dl riivitud juustu
1 tl küpsetuspulbrit
Kõik taigna ained segada (mina muljusin käega taigna valmis, tuli selline plastiliini taoline) ning suur ahjuplaat vooderdada taignaga.

Täidis:
300 g fetajuustu
2 muna
3 dl hapukoort
1.5 dl riivitud juustu
1 tl tilli
1 tl kuivatatud ja peenestatud basiilikut
0.5 tl soola
noaotsatäis purustatud musta pipart
Täidise ained segada ning valada pirukapõhjale. Peale laduda viilutatud tomatid (mul kulus 2,5 suurt tomatit). Seejärel 200 kraadi juures 35 minutit küpsetamist.

Välja tuli ta siis selline:
tomati-juustupirukas

Maitseb hästi nii soojast kui ka külmast peast.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s