Vapustavalt hea virsikukook


Et kõik ausalt ära rääkida, pean ma alustama sellest, et meie kööki kolis uus köögikombain. Loomulikult tuli teda iga kandi pealt katsetada, küll taigna segamisel, köögiviljade riivimisel, pähklite jahvatamisel ja nii edasi. Muide, osad funktsioonid on siiani proovimata, aga küll tuleb ka nende aeg. Ühesõnaga, muretaigna valmistamine on nüüd lapsemäng – kõik ained kopsikusse, vastav otsik masina külge ja paari minuti pärast või taignapalli välja võtta. Ajavõit (ja elektrikulu :)) missugune!
Sel masinal on ainult üks viga – ta on tõstnud mu kehakaalu :D.

Aga siin siis virsikukook, mugandatuna mitmest retseptist (nii Nami-Namist kui ka erinevatest raamatutest).
Muretaigen:
120 g pehmet võid
60 g suhkrut
1 suur (munakollane)
160 g jahu

Kate:
500 g kohupiima
200 g toorjuustu (Philadelphia on väga hää)
2 muna
1,5 dl suhkrut
2 sl tärklist
2 spl vaniljesuhkrut
1 suur purk virsikukompotti

Põhja jaoks kõik ained segada, asetada taigen 20-30 minutiks külmikusse tahenema. Seejärel taigen suruda lahtikäiva vormi põhja ja servadesse (mul oli suur kandiline koogivorm). Virsikukompott nõrutada, asetada virsikud koogi põhjale.
Katte jaoks samuti kõik ained segada, kas siis mikseriga või köögikombainiga, ja valada virsikutele. Küpsetada 200 kraadi juures 45-55 minutit (nii kaua, kuni kook hakkab äärest pruunikaks tõmbuma). Süüa jahtunult, eriti hea on külmkapikülmalt. Meie ei jõua kunagi nii kaua oodata :).

Kui teil puudus sõbrapäevakoogi idee, siis laske käia – edu on garanteeritud.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s