Vanaema keeks



Tegin keeksi, hästi lihtsat. Õigem oleks öelda, et ma teen seda pidevalt, kui midagi keerulisemat käsile võtta ei taha. Retsept mugandatud Mary Berry raamatust “Desserts and Confections”.

Koostisained:
250 g suhkrut
225 g toasooja võid
350 g jahu
250 ml piima
1/2 tl küpsetuspulbrit
4 muna
kaunistuseks tuhksuhkrut

Ahi soojendada 180 kraadini. Rõngasvorm määrida ja jahuga üle riputada.
Või vahustada suhkruga, lisada jahu, piim, küpsetuspulber, munad. Vahustada kuni kõik on mõnusalt ühtlane. Valada vormi, küpsetada 50-55 minutit. Enne vormist välja kummutamist lasta veidike jahtuda. Peale lõpliku jahtumist kaunistada tuhksuhkruga.

14 thoughts on “Vanaema keeks

  1. Reilika

    minul ei tulnud välja. ma ei tea mis ma valesti tegin. taigen ei kerkinud ja kui ahjust välja võtsin mulises rasv peal. seest jäi täitsa nätskeks. toores ei ole.

    Vasta
    1. Meeli

      Mul on kahju, et su keeks untsu läks. Kas sul või oli toasoe? Küpsetuspulbrit ikka panid? Muud ei oska esimese hooga pakkuda, sest endal pole kunagi selle keeksiga probleeme olnud.

      Vasta
      1. merks

        Seda keeksi olen koguaeg teind ja koguaeg on hästi välja tulnd.Vahest jagan taigna kaheks ja 1 osasse panen natuke lahustavat kohvi.Siis valan 1 osa vormi ja pärast teise osa peale ja on tulnd kahe värviline.sedasi meeldib ka mu vanaemale.Väga hea retsept on ja väga maitsev.

        Vasta
  2. Piia Liisa

    Tegin eile seda keeksi se tuli lihtsalt imemaitsev.Täna istun praegu ahju ees ja ootan et keeks valmis saaks.Aitäh retsepti eest!

    Vasta
    1. Meeli

      Nii tore, et sulle keeks maitses. Ja aitäh meelde tuletamast, peaks ka ise selle tegemise taas käsile võtma.

      Vasta
    1. Meeli Post author

      Või on vahus, kui ta muutub heledaks. Sellist kohevat vahtu nagu munaga saab, võist ei tule. Abiks on ka see, kui kasutatav suhkur on peenemateraline (kas või tuhksuhkur).

      Vasta
  3. Moni

    See keeks on kohutavalt hea ja just selle õige keeksi maitsega mida vanast ajast mäletan, hakkan seda juba teist korda nüüd tegema ja tulin siia jätma tänusõnu hea retsepti eest! Aitäh 🙂

    Vasta
    1. Meeli Post author

      Eks see suur kogus võid annabki selle õige maitse ;).
      Ole siis sagedase küpsetamise ja tarbimisega ettevaatlik, kehakaalu tõstab see keeks ka.

      Vasta
  4. Heli

    Mõnus keeks. Mul nii vägevat vormi pole, ma pean tegema pool kogust, et oma vormi mahutada.
    Aga keeks lükkub piima pärast edasi, sest laste haigused on kestnud liiga kaua. Nüüd on vaja hoopis hapupiimakoogi retsepti.

    Vasta
  5. Meeli Post author

    Võtke heaks! 🙂
    Ma täna avastasin oma üllatuseks, et polegi siiani seda mahlast ja maitsvat ja lihtsat pala jaganud. Parandasin oma vea…

    Vasta
  6. Diana

    mmmm, nämma. Panen retsepti tallele. See on just see, mida minu Alexsander küpsetistest üldse sööb. .) Tänan jagamast. :))

    Vasta
  7. Ülle

    Oi mis isuäratav keeks…meil siin õhtul magusaisu, aga polnud aega miskit küpsetada. Sõime moosisaia:)
    Ma küpsetan ka aeg-ajalt keeksi, meie perele läheb keeks “alati kaubaks”:)

    Vasta

Vasta Meeli-le Tühista vastus

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s