Kapitühjenduspirukas



Ma muidu tänasest õhtusöögist ei räägiks (kirjutaks), aga mehele mu omalooming väga meeldis. Seega miks mitte teistegagi jagada.

Vaja läheb:
2 sibulat (keskmise mõõduga)
2 suvikõrvitsat (natuke toekamad)
250 g hapukoort
150 g juustu
500 g pärmi-lehttainast
4 muna
maitseaineid
soola
(kui on külmikus veel mõningaid ülearuseid produkte, näiteks seeni või paprikat või porrulauku jne, võib ka neid julgelt pirukasse lisada)

Haki sibul ning tükelda suvikõrvits. Hauta veidikese õliga pannil kaane all keskmise kuumusega 10 minutit, aeg ajalt sega. Klopi munad lahti, lisa hapukoor ja riivitud juust. Maitsesta soola ning käepäraste maitseainetega (mina panin veel pisut tšillit ning kuivatatud basiilikut). Rulli pärmi-lehttaigen vormile sobivasse suurusesse, tainast peab ka äärtele ulatuma ning aseta vormi (mul oli vormi suurus 30*20 cm). Pane põhjale suvikõrvitsa-sibula segu ning vala üle muna-koore-juustuseguga. Küpseta 200 kraadi juures 20-30 minutit (vastavalt oma ahjule), kuni pirukas omandab kuldse jume.

Serveerimisel võid rakendada vabalt valitud lisandeid, kuigi pirukas maitseb ka ilma lisanditeta suurepäraselt :).
Head isu!

3 thoughts on “Kapitühjenduspirukas

  1. Heli

    Haa, mehele meeldis aga kas lastele ka? Meil viimasel ajal süüakse ainult poesaia. Supid ja praed ja hautised pean ma üksi nahka panema.

    Vasta
    1. Meeli Post author

      Ega lapsed just vaimustusest kiljunud – selleks oleks pidanud lasanjet tegema. Aga ma motiveerisin neid lausega: “Muidu maisipulki ei saa”, ja seepeale söödi pirukatükk nurisemata ära.

      Vasta

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s