Õllest ja juustust


… saab imehead kuklid . Muidugi praegu on patuasi saia näost sisse ajada, sest nii ei saagi rannahooajaks vormi. Aga nagu ikka, küll vabanduse leiab :). Need kuklid on lihtsalt nii head, et ma ei saa neid tegemata jätta. Õhulised kuklid, mille krõbeda kooriku all seisab sisu mitu päeva värske (kui peitu panna, siis nad “säilivad” kauem, muidu süüakse samal päeval kõik ära).

Vaja läheb:
100 g võid
3 dl piima
2 sl suhkrut
2 tl soola
50 g pärmi
3 muna
2 dl õlut (kui õlut ei ole, kõlbab vesi ka – järele proovitud!)
7 kuni 8 dl riivitud juustu
10-12 dl nisujahu

Sulata või, lisa piim ja lase veidi soojeneda. Järgmisena lisa sool, suhkur ja pärm.
Klopi munad lahti ja lisa taignale koos 1/2 jahust. Sega (peenelt) riivitud juust taina sekka ja lase tainal veidi seista.
Lisa taignasse õlu ja vähehaaval ülejäänud jahu. Sõtku tainas ühtlaseks ja lase kahekordseks kerkida.
Kerkinud taignast vormi meelepärase suurusega (meile meeldivad suured) kuklid, tõsta ahjuplaadile ja lase veel kerkida.
Määri kuklid pealt munaga ja küpseta 225-kraadises ahjus kuldseks (selleks kulub umbes 10-15 minutit).
Eriti head on need soojast peast. Head isu!

14 thoughts on “Õllest ja juustust

    1. Meeli Post author

      Aitäh, aga kiida parem Nami-Namit, ikkagi sealne retsept. Kuigi seal mainitud 2 liitrit jahu pole ma kunagi suutnud ära kasutada…

      Vasta
  1. Heli

    No mis sul viga juustuga laristada, Selja juustupood nii lähedal. Eks ma teen ka varsti neid juustukukleid, ei me kaloreid karda. Ranahooajaks tulebki figuur saavutada, mitte aga kaotada ;).

    Vasta
    1. Meeli Post author

      Nad ka maitsevad hästi, nii et tehke aga tehke. Muidugi mu lapsed ütlevad, et juustu peaks veel rohkem olema :D.

      Vasta
  2. Kõik lõngaks

    Oli jah Pereköögis 🙂 aga seal nikerdati neid piparkoogivormidega. See on jõle tüütu, sest taigen peab õhuke olema. Ma keerasin rulli ja sedasi saab kiiremini ja on ikka megahead 😀 Ja oi neid kalorid tõepoolest :D:D

    Vasta
    1. Meeli Post author

      Igavesti nutikas tüdruk! Ma pean kätte võtma ja nood uuesti ära proovima. Sinu meetodil siis seekord.

      Vasta
  3. Diana

    Mmm… küll näevad isuäratavd välja. Tänan retsepti eest. Otsin juba ammu sellist, et kuklid jääksid pehmed. 🙂
    Enne rannahooaega võib neid süüa küll… rannahooajaks tuleb kortsud sirgeks saada(süüa;)) 😀

    Vasta
  4. Kõik lõngaks

    mm.
    Aga proovi ka õlleküpsiseid 🙂 Need on veel paremad 😀 Vaja on klaas õlut, 500 g võid (eve margariin) ja jahu Kogust ei mäleta). Segad taignaks kokku jätad natukeseks külma. siis rullid laiali ja teed nagu kaneelisaiu. St paned natuke õli alla, et suhkur ja kaneel kleepuks külge ja siis keerad sulli, Lõikad ca cm laiused seibid, paned pannile ja küpsetad kuldpruuniks. Ja jami!
    -Monika

    Vasta
    1. Meeli Post author

      Oh, ära räägi! See vist Pereköögi retsept. Igavesti hea, olen teinud, aga kaloreid on veel rohkem 😛

      Vasta
  5. zoozi

    Tõsiselt juustused kuklid! Peaks ka proovima. Arvan, et mu keskmine on siis sillas-ta mul suur juustusõber 🙂

    Vasta

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s