Kirss koogil


Nii tavatsetakse öelda, kui on mingi pisidetail, mis teeb asja täiuslikuks. Antud postituse (lihtne) mõte seisnebki selles, et pontsakad hapukad kirsid teevad koogi täiuslikuks.
Kõik alltoodud koogid on võetud Nami-Namist ja valisin nad seetõttu, et neil puudusid (ahvatlevad) pildid.

Esimesena võtsin ette lehttaigna kohupiimakoogi kirssidega. Valik sai määravaks lehttaigna pärast – lastele maitseb ta koogipõhjana väga. Vahel jäetakse koogikate vanematele ja süüakse ainult põhju. Seekord läks oluliselt paremini – kõik pisteti nahka. Jagasin ka naabritele, et piirata oma pere koogi vohmimist.

Teiseks proovisime keeksi – õigemini šokolaadi-kirsikooki. Üllatavalt hea, aga natuke jõulune tunne tuli peale. Veidi vara veel … :).

Ja kolmas … aina paremaks läheb. Purukattega kirsikook. Siin jätsin purule kaneeli lisamata ning selle asemel raputasin kirssidele hoopis kookoselaaste. Vaadates täis suid ning rahulolevat üminat ning ennast järjekordselt taldrikuga plaadi juurde suunduvat julgen öelda, et kindlasti selle hooaja parim kirssikook.

Kirsihooaeg hakkab läbi saama – moosid, mahlad keedetud ning mõnusad koogid küpsetatud ja nahkagi pistetud. Õnneks panin ettenägelikult mõned karbikesed puhastatud kirsse sügavkülma, nii saab ka talveõhtuid teha mõnusaks täiuslike kirsikookidega, eriti selle viimasega.

10 mõtet “Kirss koogil” kohta

  1. zoozi

    Mina ostan oma kirsid turult ja arvasin, et nüüdseks isu täis. Aga ei, selle viimase koogi tahan nüüd ka ära proovida, just kookoshelvestega-ajasid isu peale:)
    Tegelikult üritan nii väga kookidest ja üldse magusast hoiduda, no ei õnnestu 😀

    Vasta

Lisa kommentaar